Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
10.10.2017.

Ministar privrede Goran Knežević potpisao je danas sa predsednikom turske tekstilne kompanije „Taipa Tekstil Gijim“ (Taypa Tekstil Giyim) Mesutom Toprakom, Memorandum o razumevanju, koji predstavlja prvi korak ka investiciji od 35 miliona evra u novu fabriku ovog turskog proizvođača u Kraljevu, koja će zapošljavati oko 2.500 radnika.

Ministar Knežević i Toprak su potpisali Memorandum u okviru Poslovnog foruma „Srbija-Turska“ koji je danas održan u Beogradu, u prisustvu predsednika Turske i Srbije, Redžepa Tajipa Erdogana i Aleksandra Vučića.

Poslovnom forumu su prisustvovali i ministri Vlade Srbije, ali i turski ministri, kao i privrednici obe zemlje, a samo iz Turske njih gotovo 200.

U okviru posete delegacije iz Turske Srbiji, ministar Knežević je, zajedno sa ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem, ranije danas razgovarao sa turskim ministrom ekonomije Nihatom Zejbekčijem o daljem unapređenju ekonomskih odnosa. Na sastanku je bilo reči i o mogućnostima ulaganja turskih kompanija u Srbiji.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan boravi u trodnevnoj poseti Srbiji na poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.