Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
18.04.2019.

Министар привреде Горан Кнежевић потписао је данас са рукуводством компаније „Barry Callebaut“, Меморандум о разумевању за инвестицију вредну 50 милиона евра, која ће отворити 100 радних места.

 

Испред компаније „Barry Callebaut“, дела истоимене групације која је водећи светски произвођач висококвалитетне чоколаде и производа од какаоа, меморандум су потписали Антоан де Сен-Африк, Масимо Гараваља и Стојан Кемера.

 

Компанија се определила да изгради најмодернију фабрику у Новом Саду, а планирани капацитет је око 100.000 тона индустријске чоколаде. Такође, планирана је и изградња Иновационог центра за истраживање и развој на тржишту Србије.

„Barry Callebaut Group“ путером и пастом, као и другим сировинама, снабдева неке од највећих кондитора, попут Нестлеа, Монделеза. Њихове сировине стижу чак до четвртине светске производње која у саставу има каковац или чоколаду.

 

У свом пословању користе најновије технологије, пласирају производе у 140 земаља, а у више од 30 земаља запошљавају око 11.500 људи.

 

Групација је настала спајањем белгијскe (Callebaut) и француске компаније (Cacao Barry) 1996. године, а седиште је у Цириху.