Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
04.10.2018.

Министар привреде Горан Кнежевић потписао је данас испред Владе Србије оквирни споразум којим се предвиђа да компанија Минт аутомотив Јуроп (Minth Automotive Europe doo, Loznica) отвари нови производни погон из сектора аутомобилске индустрије у Лозници, који ће запослити 1.000 нових радника.

Потписници уговора су, поред министра Кнежевића, директор Чирплан Лимитед компаније (Cheerplan (HK) Limited) Чин Јонг Хуон, директор Минт аутомотива Чинг Ли Вонг и градоначелник Лознице Видоје Петровић.

Компанија Минт аутомотив Јуроп се овим споразумом определила да у нови погон у Лозници, где ће производити алуминијумске кровне носаче, облоге за возила, алуминијумске оквире за врата и акумулаторе, уложи 100 милиона евра и запосли 1.000 радника. Инвестиција ће бити реализована у више фаза.

Минт аутомотив Јуроп, као и Чирплан Лимитед део су Минт Групације са седиштем у Кини и један је од водећих светских добављача у пројектовању, производњи и продаји структурних делова, облога и декоративних делова путничких возила.

Минт Групација има производњу на више од 30 локација у Кини, затим на Тајланду и у Мексику. Извози у Аустралију, Европу, Северну Америку, Јапан и југоисточну Азију. Компанија својим производима снабдева главне произвођаче аутомобила који имају више од 80 одсто удела на глобалном тржишту.