Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
04.10.2018.

Ministar privrede Goran Knežević potpisao je danas ispred Vlade Srbije okvirni sporazum kojim se predviđa da kompanija Mint automotiv Jurop (Minth Automotive Europe doo, Loznica) otvari novi proizvodni pogon iz sektora automobilske industrije u Loznici, koji će zaposliti 1.000 novih radnika.

Potpisnici ugovora su, pored ministra Kneževića, direktor Čirplan Limited kompanije (Cheerplan (HK) Limited) Čin Jong Huon, direktor Mint automotiva Čing Li Vong i gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović.

Kompanija Mint automotiv Jurop se ovim sporazumom opredelila da u novi pogon u Loznici, gde će proizvoditi aluminijumske krovne nosače, obloge za vozila, aluminijumske okvire za vrata i akumulatore, uloži 100 miliona evra i zaposli 1.000 radnika. Investicija će biti realizovana u više faza.

Mint automotiv Jurop, kao i Čirplan Limited deo su Mint Grupacije sa sedištem u Kini i jedan je od vodećih svetskih dobavljača u projektovanju, proizvodnji i prodaji strukturnih delova, obloga i dekorativnih delova putničkih vozila.

Mint Grupacija ima proizvodnju na više od 30 lokacija u Kini, zatim na Tajlandu i u Meksiku. Izvozi u Australiju, Evropu, Severnu Ameriku, Japan i jugoistočnu Aziju. Kompanija svojim proizvodima snabdeva glavne proizvođače automobila koji imaju više od 80 odsto udela na globalnom tržištu.