Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
28.11.2016.

Министар привреде Горан Кнежевић изјавио је данас, на представљању „Беле књиге 2016“ Савета страних инвеститора, да очекује да процес приватизације у

/home/merr/public html/wp content/uploads/2016/11/White Book 281116 RAS Foto OLIVER BUNIC73

Србији буде завршен до краја мандата ове владе. Истовремено, зарад бољег пословног амбијента, Министарство привреде урадило је измене Закона о стечају, који је прошао једномесечну јавну расправу, а министар Кнежевић је најавио да ће до средине децембра влада усвојити предлог измена, који ће од нове године бити у скупштинској процедури.

Циљ измена је да се скрати стечајни поступак и побољша положај Србије на Дуинг бизнис листи Светске банке, али и да се боље заштите повериоци. Како каже, стечајни поступци су у неким случајевима трајали и по 10 година.

Када је реч о реформи Привредне коморе Србије, Кнежевић је истакао да је по томе колико комора сада помаже развоју привреде и предузетништва, али и довођењу инвеститора, направљен огроман искорак. По питању увођења обавезне чланарине, Кнежевић је рекао да у ПКС кажу да ће скоро 75 одсто чланова бити ослобођено плаћања чланарине, а да ће за све остале чланарина бити мања.