Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
28.11.2016.

Ministar privrede Goran Knežević izjavio je danas, na predstavljanju „Bele knjige 2016“ Saveta stranih investitora, da očekuje da proces privatizacije u

/home/merr/public html/wp content/uploads/2016/11/White Book 281116 RAS Foto OLIVER BUNIC73

Srbiji bude završen do kraja mandata ove vlade. Istovremeno, zarad boljeg poslovnog ambijenta, Ministarstvo privrede uradilo je izmene Zakona o stečaju, koji je prošao jednomesečnu javnu raspravu, a ministar Knežević je najavio da će do sredine decembra vlada usvojiti predlog izmena, koji će od nove godine biti u skupštinskoj proceduri.

Cilj izmena je da se skrati stečajni postupak i poboljša položaj Srbije na Duing biznis listi Svetske banke, ali i da se bolje zaštite poverioci. Kako kaže, stečajni postupci su u nekim slučajevima trajali i po 10 godina.

Kada je reč o reformi Privredne komore Srbije, Knežević je istakao da je po tome koliko komora sada pomaže razvoju privrede i preduzetništva, ali i dovođenju investitora, napravljen ogroman iskorak. Po pitanju uvođenja obavezne članarine, Knežević je rekao da u PKS kažu da će skoro 75 odsto članova biti oslobođeno plaćanja članarine, a da će za sve ostale članarina biti manja.