Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
16.11.2016.

Током посете државне и привредне делегације Србије Казахстану, министар привреде Горан Кнежевић потписао је, са министром националне економије Републике Казахстан Куандиком Бишимбајевим, Мапу пута за унапређење сарадње између Србије и Казахстана за период 2017. и 2018. године. Овај документ представља конкретне активности за унапређење сарадње две земље у ресорима привреде, пољопривреде, културе, омладине и спорта, договорене на првом заседању Међувладине комисије за економску сарадњу, одржаном у августу ове године у Беоргаду.

Том приликом, министар Кнежевић је оценио да је посета Казахстану врло успешна и да су обе земље врло заинтересоване за продубљивање економске сарадње. Он је предложио учешће казашких компанија у приватизацији српских предузећа јер је, по његовим речима, у портфељу Министарства привреде остало око 170 предузећа, међу којима има доста оних који могу лако да се приватизују и буду добра и квалитетна предузећа на тржишту.

Такође је рекао да је казашка страна посебно истакла заинтересованост за учешће у јавно приватном партнерству, односно нека врста сарадње када су у питању јавна предузећа као што су РТБ Бор, Петрохемија, Азотара, МСК, Лука Нови Сад.

„За Србију је интересантно учешће наших грађевинара у изградњи великих инфраструтурних пројеката у Казахстану”, рекао је Кнежевић преневши да је на састанцима разговарано и о успостављању диркетног авиосаобраћаја између Астане и Београда што би у великој мери омогућило бољу комуникацију међу привредницима који би тиме могли лакше да остварују своје везе.