Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
22.11.2016.

Министар привреде Горан Кнежевић, пред одржавање заједничке седнице влада Србије и Мађарске, изјавио да Србија и Мађарска имају изузетну политичку сарадњу, а две владе раде на успостављању још бољих економских односа. „Не памтим да смо у ближој прошлости имали тако добре односе“, рекао је Кнежевић.

Кнежевић очекује учешће мађарских фирми у приватизацији српских предузећа. “Састанцима заједничких мешовитих комитета и седницама две владе управо продубљујемо економске односе и покушавамо да направимо бољитак и за једну и за другу економију”, подвукао је Кнежевић.

Он је истакао да две владе раде на остварењу неколико великих пројеката, пре свега на изградњи инфраструктурних објеката, а то су гранични прелази, наставак изградње пруге Београд-Будимпешта и изградња неколико путева, где се очекује помоћ Европских фондова.

Министар Кнежевић је рекао да је јако важан и директан однос привредника две земље и да очекује учешће мађарских фирми у приватизацији више од 170 српских фирми у портфељу минстарства привреде, али да се и наше фирме заинтересују за инвестирање у Мађарску.

Кнежевић је истакао да је важна и мађарска помоћ кад је реч о малим и средњим предузећима, те да ће о томе у Нишу разговарати са мађарским колегом. „Они ту имају изузетно искуство, развили су тај сектор у последњих десетак година до одличних висина и ту очекујемо помоћ да покушамо наша мала и средња предузећа да структуирамо тако да буду квалитетни учесници на тржишту“, казао је Кнежевић.