Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
07.11.2019.

Министар привреде Горан Кнежевић разговарао је данас са новоименованим амбасадором Сједињених Америчких Држава Ентонијем Годфријем о сарадњи две земље.

Спољнотрговинска размена са САД у прошлој години износила је 620 милиона евра, а министар наводи да има потенцијала да  буде већа, очекујући повећање америчких инвестиција.

Према његовим речима, у Србији већ послује више од 600 компанија са америчким капиталом, а уверен је да ће таквих компанија бити и више будући да је наша земља створила добар привредни амбијент за улагања.

„Србија је на последњој Дуинг бизнис листи Светске банке за 2020. годину, према критеријуму лакоћа пословања напредовала за четири места, што је добар знак“, истакао је Кнежевић додајући да очекује да ће прилив страних директних инвестиција у овој години бити око четири милијарде евра.

Амерички амбасадор се сложио да је Србија атрактивна за инвеститоре о чему је, како каже, разговарао и са шефом Делегације ЕУ у Србији Семом Фабрицијем и директором Светске банке у Београду Стивеном Ндегвом.

„За Србију је кључно улагање у људски капитал, али је потребно да пронађе и унутрашње покретаче привредног раста“, рекао је Годфри.