Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
07.11.2019.

Ministar privrede Goran Knežević razgovarao je danas sa novoimenovanim ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Entonijem Godfrijem o saradnji dve zemlje.

Spoljnotrgovinska razmena sa SAD u prošloj godini iznosila je 620 miliona evra, a ministar navodi da ima potencijala da  bude veća, očekujući povećanje američkih investicija.

Prema njegovim rečima, u Srbiji već posluje više od 600 kompanija sa američkim kapitalom, a uveren je da će takvih kompanija biti i više budući da je naša zemlja stvorila dobar privredni ambijent za ulaganja.

„Srbija je na poslednjoj Duing biznis listi Svetske banke za 2020. godinu, prema kriterijumu lakoća poslovanja napredovala za četiri mesta, što je dobar znak“, istakao je Knežević dodajući da očekuje da će priliv stranih direktnih investicija u ovoj godini biti oko četiri milijarde evra.

Američki ambasador se složio da je Srbija atraktivna za investitore o čemu je, kako kaže, razgovarao i sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem i direktorom Svetske banke u Beogradu Stivenom Ndegvom.

„Za Srbiju je ključno ulaganje u ljudski kapital, ali je potrebno da pronađe i unutrašnje pokretače privrednog rasta“, rekao je Godfri.