Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
30.11.2016.

Министар привреде Горан Кнежевић разговарао је данас са министром спољних послова Грчке задуженог за европске послове и економске односе са иностранством Јоргосом Катругалосом са ким се усагласио да су и Србија и Грчка постигли завидне резултате у јачању привреда, као и да су грчко-српски односи изузетно важни за политичку стабилност у региону.

„Наши односи биће крунисани посетом премијера Ципраса следеће године“, најавио је Катругалос и нагласио да простора за унапређење економских односа има и у том смислу осврнуо се на пословни форум који је недавно одржан у Београду, а који је окупио око 150 српских и грчких привредника. Такође, он је истакао да жели више српских инвестиција у Грчкој, као и да се српски туризам представи грчком народу.

Кнежевић је изразио велико задовољство што два народа негују пријатељство и уживају подршку у тешким ситуацијама. „Изузетно сам задовољан што обе земље бележе боље макроекономске резултате и важна је порука да се не може све постићи стезањем каиша“, рекао је он и додао да ће Србија у наредном периоду завршити велике инфраструктурне пројекте који ће умногоме допринети бољој повезаности привредника две земље.