Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
30.11.2016.

Ministar privrede Goran Knežević razgovarao je danas sa ministrom spoljnih poslova Grčke zaduženog za evropske poslove i ekonomske odnose sa inostranstvom Jorgosom Katrugalosom sa kim se usaglasio da su i Srbija i Grčka postigli zavidne rezultate u jačanju privreda, kao i da su grčko-srpski odnosi izuzetno važni za političku stabilnost u regionu.

„Naši odnosi biće krunisani posetom premijera Ciprasa sledeće godine“, najavio je Katrugalos i naglasio da prostora za unapređenje ekonomskih odnosa ima i u tom smislu osvrnuo se na poslovni forum koji je nedavno održan u Beogradu, a koji je okupio oko 150 srpskih i grčkih privrednika. Takođe, on je istakao da želi više srpskih investicija u Grčkoj, kao i da se srpski turizam predstavi grčkom narodu.

Knežević je izrazio veliko zadovoljstvo što dva naroda neguju prijateljstvo i uživaju podršku u teškim situacijama. „Izuzetno sam zadovoljan što obe zemlje beleže bolje makroekonomske rezultate i važna je poruka da se ne može sve postići stezanjem kaiša“, rekao je on i dodao da će Srbija u narednom periodu završiti velike infrastrukturne projekte koji će umnogome doprineti boljoj povezanosti privrednika dve zemlje.