Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
31.10.2017.

Министар привреде Горан Кнежевић разговарао је данас са шефом Мисије Међународног монетарног фонда Џејмсом Руфом у оквиру осме ревизије трогодишњег Стенд бај аранжмана из предострожности, који је Влада Србије закључила са ММФ-ом у фебруару 2015. године.

Кнежевић је, на данашњем састанку, упознао шефа Мисије са активностима које је Министарство привреде предузимало у циљу поправљања пословне климе и позиције Србије на Дуинг бизнис листи Светске банке, али и о будућим планираним корацима.

Министар је Руфу указао и на четири закона из свог ресора за које очекује да ће бити усвојени до краја године, а који ће даље поправити пласман Србије на овој престижној листи. Реч је о изменама и допунама закона о привредним друштвима, стечају, АОФИ и о техничким захтевима за производе и оцењивање квалитета.

Руф се такође занимао за процес приватизације и динамику решавања статуса стратешких предузећа, као и окончање процеса приватизације Галенике.

Министар Кнежевић је, будући да је ово последња ревизија у оквиру постојећег аранжмана са ММФ, захвалио тој институцији на досадашњим сугестијама, које су, како је рекао, помогле да се многе области у ресору који води унапреде.

„Очигледно је да се Србија мења, да је поуздан партнер и да иде напред“, рекао је Кнежевић.