Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
31.10.2017.

Ministar privrede Goran Knežević razgovarao je danas sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda Džejmsom Rufom u okviru osme revizije trogodišnjeg Stend baj aranžmana iz predostrožnosti, koji je Vlada Srbije zaključila sa MMF-om u februaru 2015. godine.

Knežević je, na današnjem sastanku, upoznao šefa Misije sa aktivnostima koje je Ministarstvo privrede preduzimalo u cilju popravljanja poslovne klime i pozicije Srbije na Duing biznis listi Svetske banke, ali i o budućim planiranim koracima.

Ministar je Rufu ukazao i na četiri zakona iz svog resora za koje očekuje da će biti usvojeni do kraja godine, a koji će dalje popraviti plasman Srbije na ovoj prestižnoj listi. Reč je o izmenama i dopunama zakona o privrednim društvima, stečaju, AOFI i o tehničkim zahtevima za proizvode i ocenjivanje kvaliteta.

Ruf se takođe zanimao za proces privatizacije i dinamiku rešavanja statusa strateških preduzeća, kao i okončanje procesa privatizacije Galenike.

Ministar Knežević je, budući da je ovo poslednja revizija u okviru postojećeg aranžmana sa MMF, zahvalio toj instituciji na dosadašnjim sugestijama, koje su, kako je rekao, pomogle da se mnoge oblasti u resoru koji vodi unaprede.

„Očigledno je da se Srbija menja, da je pouzdan partner i da ide napred“, rekao je Knežević.