Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
31.12.2017.

Министар привреде Горан Кнежевић сматра да су сертификат Светске банке за спроведене реформе којима је Србија привлачила инвеститоре, отварање Преговарачког поглавља 6 са ЕУ и приватизација Галенике обележили одлазећу 2017. годину када је реч о његовом ресору.

„Сертификат Светке банке је за Србију велико признање, јер је та банка прогласила нашу земљу за најбољу у Југоисточној Европи по спроведеним реформама којима смо привлачили инвеститоре. То је признање за наш минули рад и за храбре реформске потезе које је Влада Србије повукла, најпре на челу са, бившим премијером а данас председником Републике Александром Вучићем, а сада настављамо истим путем и са премијерком Аном Брнабић“, рекао је он у изјави Тањугу.

Отварање Преговарачког поглавља 6 са ЕУ, о праву привредних друштава, је, према његовим речима, веома значајно.

Према његовим речима, то се директно поклапа са почетком процедуре усвајања Закона о привредним друштвима, чиме испуњавамо прво од четири мерила које ће се од нас тражити. Остају још Закони о ревизији, тржишту капитала и преузимању акционарских друштава.

„Очекујемо да то доведе до олакшица у пословању, скраћивања поступка регистрације увођењем електронске регистрације, јачања финансијске дисциплине, транспарентнијег извештавања, а све то заједно довешће до конкурентније привреде на тржишту ЕУ“, истакао је Кнежевић.

Он оцењује да је приватизација Галенике, једног од стратешких предузећа, велика ствар.

„Од стратешког партнера очекујем да обезбеди наставак производње и даље функционисање фабрике на најбољи начин, уз даља улагања на која се обавезао“, закључио је Кнежевић.