Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
31.12.2017.

Ministar privrede Goran Knežević smatra da su sertifikat Svetske banke za sprovedene reforme kojima je Srbija privlačila investitore, otvaranje Pregovaračkog poglavlja 6 sa EU i privatizacija Galenike obeležili odlazeću 2017. godinu kada je reč o njegovom resoru.

„Sertifikat Svetke banke je za Srbiju veliko priznanje, jer je ta banka proglasila našu zemlju za najbolju u Jugoistočnoj Evropi po sprovedenim reformama kojima smo privlačili investitore. To je priznanje za naš minuli rad i za hrabre reformske poteze koje je Vlada Srbije povukla, najpre na čelu sa, bivšim premijerom a danas predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem, a sada nastavljamo istim putem i sa premijerkom Anom Brnabić“, rekao je on u izjavi Tanjugu.

Otvaranje Pregovaračkog poglavlja 6 sa EU, o pravu privrednih društava, je, prema njegovim rečima, veoma značajno.

Prema njegovim rečima, to se direktno poklapa sa početkom procedure usvajanja Zakona o privrednim društvima, čime ispunjavamo prvo od četiri merila koje će se od nas tražiti. Ostaju još Zakoni o reviziji, tržištu kapitala i preuzimanju akcionarskih društava.

„Očekujemo da to dovede do olakšica u poslovanju, skraćivanja postupka registracije uvođenjem elektronske registracije, jačanja finansijske discipline, transparentnijeg izveštavanja, a sve to zajedno dovešće do konkurentnije privrede na tržištu EU“, istakao je Knežević.

On ocenjuje da je privatizacija Galenike, jednog od strateških preduzeća, velika stvar.

„Od strateškog partnera očekujem da obezbedi nastavak proizvodnje i dalje funkcionisanje fabrike na najbolji način, uz dalja ulaganja na koja se obavezao“, zaključio je Knežević.