Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
19.11.2016.

Министар привреде Горан Кнежевић изјавио је данас да је циљ да се до краја мандата ове владе у сектору малих и средњих предузећа запосли још 100.000 људи, а да ће влада додатно помоћи и сектор информационих технологија. Кнежевић је новинарима, на конференцији за новинаре, поводом 100 дана рада владе, рекао да ће влада, после године предузетништва у 2016, прогласити и Деценију предузетништва у периоду од 2017. до 2027. године.

„Идемо у позитивном смеру, Србија је на добром путу и очекујем добре резултате“, рекао је Кнежевић, а конкретно на питање о програмима за ИТ сектор и одговорио: Министарство привреде има веома повољне програме за ИТ сектор и наставићемо да субвенционишемо и помажемо и мала и средња предузећа.

Подсетио је да је формиран посебан фонд од 10 милиона евра који ће бити намењен за едукацију и обуку нових ИТ стручњака, прецизирајући да је Србији потребно око 15.000 радника у том сектору сваке године. Он је рекао да ће то министарство финансирати ИТ компаније, од стартап кредита до набавке опреме, чак и бесповратним средствима, додајући да је ове године одвојено 560 милиона динара, а следеће године очекује најмање толику суму. „Од људи очекујемо да конкуришу, да се распитују, јер има много средстава која нису била искоришћена ове године“, казао је Кнежевић.

Кнежевић је рекао да ће влада остварити историјске резултете за Србију, те да је најважније што је остварена политичка и економска стабилност у земљи, као и добри макроекономски резултати.