Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
19.11.2016.

Ministar privrede Goran Knežević izjavio je danas da je cilj da se do kraja mandata ove vlade u sektoru malih i srednjih preduzeća zaposli još 100.000 ljudi, a da će vlada dodatno pomoći i sektor informacionih tehnologija. Knežević je novinarima, na konferenciji za novinare, povodom 100 dana rada vlade, rekao da će vlada, posle godine preduzetništva u 2016, proglasiti i Deceniju preduzetništva u periodu od 2017. do 2027. godine.

„Idemo u pozitivnom smeru, Srbija je na dobrom putu i očekujem dobre rezultate“, rekao je Knežević, a konkretno na pitanje o programima za IT sektor i odgovorio: Ministarstvo privrede ima veoma povoljne programe za IT sektor i nastavićemo da subvencionišemo i pomažemo i mala i srednja preduzeća.

Podsetio je da je formiran poseban fond od 10 miliona evra koji će biti namenjen za edukaciju i obuku novih IT stručnjaka, precizirajući da je Srbiji potrebno oko 15.000 radnika u tom sektoru svake godine. On je rekao da će to ministarstvo finansirati IT kompanije, od startap kredita do nabavke opreme, čak i bespovratnim sredstvima, dodajući da je ove godine odvojeno 560 miliona dinara, a sledeće godine očekuje najmanje toliku sumu. „Od ljudi očekujemo da konkurišu, da se raspituju, jer ima mnogo sredstava koja nisu bila iskorišćena ove godine“, kazao je Knežević.

Knežević je rekao da će vlada ostvariti istorijske rezultete za Srbiju, te da je najvažnije što je ostvarena politička i ekonomska stabilnost u zemlji, kao i dobri makroekonomski rezultati.