Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
26.10.2017.

Република Србија проглашена за најбољу земљу у Југоисточној Европи јуче у Бечу, на форуму о Конкурентности привлачења инвестиција у организацији групације Светске банке.

 

Србија је добила признање за реформе које су спроведене, а које су јој помогле да постане најпривлачнија за стране инвеститоре у овом делу Европе.

 

Влада Србије повукла је храбре реформске потезе, најпре на челу са, данас председником Републике Александром Вучићем, а сада настављамо и са премијерком Аном Брнабић, изјавио је тим поводом министар привреде Горан Кнежевић.

 

„Реформе нису остале незапажене. Сертификат који је Светска банка доделила Србији у Бечу још један је доказ да смо на правом путу“, рекао је Кнежевић.

 

Унапређени инвестициони амбијент и политика доделе средстава подстицаја довели су до тога да само у 2016. и 2017. години имамо закључених 38 Уговора о додели средстава подстицаја чија инвестициона вредност је 386.629.831,40 евра и уговорено запошљавање најмање 23.467 радника.

 

Као резултат поверења које су стекли у државу Србију, како у погледу регулативе, тако и ефикасности администрације, 27 инвеститора који су већ једном улагали одлучили су да улажу опет, у неким случајевима и по неколико пута.

 

Данас, а упоређујући податке о броју незапослених у Србији стопа незапослености од 26 одсто у 2012. години, сада је смањена и износи 11,8 одсто.

 

Верујемо да ће ово велико признање утицати на подизање укупног рејтинга наше државе у Европи и свету, али ће свакако позитивно утицати на нас да и даље снажно развијамо и унапређујемо инвестициону климу и укупан инвестициони амбијент.