Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
27.04.2017.

„Раст БДП је јако важан за Србију. Чак је премијер Србије Александар Вучић основао Савјет за праћење БДП-а. Србија спроводи тешке економске реформе. Резултати су већ видљиви, јер смо 2016. годину завршили са минималним дефицитом у буџету. Оно што јесте рак рана наше економије, јесте незапосленост, што смо ипак успели смањити“, истакао је министар привреде у Влади Србије Горан Кнежевић на пословни скуп „Јахорина економски форум 2017“, који организује Удружење економиста „SWOT“ под покровитељством председника Милорада Додика.

Он је поручио је план Владе Србије снажан раст привреде у наредним годинама. „Важно нам је привлачење инвестициија, као и развој малих и средњих предузећа“, поручио је Кнежевић.

На Јахорини је у току дводневни пословни скуп „Јахорина економски форум 2017“, који организује Удружење економиста „Svot“ под покровитељством предсједника Милорада Додика

Поред Кнежевића, на пленарној седници на тему „Глобална економска кретања и мале економије“ говорили су и Милорад Додик, председник Републике Српске, Младен Иванић, председавајући Председништва БиХ и Њ.Е. амбасадор Ларс Гунар Вигемарк, шеф Делегације ЕУ у БиХ.

На пословном скупу учествује више од 50 страних и домаћих предавача, 300 делегата, гостију и представника медија.