Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
21.12.2016.

Циљ је да Србија у току мог мандата стави тачку на лоше индустријско наслеђе, каже министар привреде Горан Кнежевић, који српску економију описује као злато у блату за интервју новом економском магазине “Српска економија”. Он истиче очекивање да Србија ову годину заврши са 1,8 милијарди евра прилива страних директних инвестиција, те наводи да само у инвестицијама које је држава подржала подстицајима има више од 220 милиона евра, захваљујући чему ће

/home/merr/public html/wp content/uploads/2016/10/Knezevic Official 1 FEATURED IMAGE
Министар Кнежевић

око 15.000 људи добити посао. Истичући да ће Србија наставити с политиком подстицаја, Кнежевић наводи да је 85 одсто буџета Министарства привреде

опредељено за подршку развоју, те да је циљ да у наредној години буде закључено најмање 30 нових уговора. Додаје и да од 74 завршена пројекта након истека контроле уговорних обавеза ниједно радно место није угашено.

Такође, истиче Кнежевић, предузећа која су уништавана деценијама и коришћена за куповину социјалног мира треба поставити на ноге, како не би више била терет за дзепове грађана, већ својим пословањем пунила буџет. Наводи да држава неће дозволити да запослени у тим предузећима преко ноћи остану на улици, али истиче и да држава неће оживљавати мртваце.

– Знам да мене неће памтити као неког ко је градио путеве или школе, али волео бих да се зна да су те инвестиције проистекле из завршеног процеса решавања деценијских проблема у српској привреди – поручио је Кнежевић.