Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
04.10.2017.

Министар привреде Горан Кнежевић присуствовао је свечаности на Белом двору у оквиру Годишње конференције чланица Бернске уније, којима је у 2017. домаћин српска Агенција за осигурање и финансирање извоза (АОФИ).

Министар Кнежевић је изјавио да је АОФИ за 11 година постојања осигурала више од 1,6 милијарди евра промета у више од 70 земаља света. Посебно су, додаје он, у фокусу мала и средња предузећа, јер су она стуб сваке економије.

„Циљ нам је да мале и средње фирме подржимо да боље послују и извозе, јер ће на тај начин допринети и јачању српске привреде“, рекао је Кнежевић.

Министар истиче да је Министарство привреде веома заинтересовано за пословање и улогу извозно кредитних агенција, као и да је у припреми нови закон о АОФИ, који ће омогућити да та агенција унапреди пословање по угледу на сродне агенције у развијеним земаљама.

Кнежевић је, обраћајући се се представницима чланица Бернске уније, рекао да су извозно кредитне агенције полуга која подржава раст националних економија и зато су веома важне.

„Данас је незамисливо улазити у веће послове у ширем оквирима, без подршке агенција попут АОФИ и наших гостију из Бернске уније. Зато ресорно министарство са посебном пажњом прати и све активности оваквих годишњих скупова“, навео је министар додајући да је уверен да је скуп извозно кредитних агенција прилика за размену искустава и стварање основа за још бољу међусобну сарадњу.

У 2017. Годишња конференција Бернске уније одржава се у Београду, од 01. до 05. октобра, а домаћин је српски АОФИ.

Конференцији присуствује око 250 представника извозно кредитних агенција чланица.