Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
05.10.2016.

Министар привреде Горан Кнежевић борави данас у Ужицу где је обишао три компаније из Златиборског округа и разговарао са њиховим руководствима о условима пословања.

Кнежевић је прво посетио предузеће МТК Метал Комерц из Ужица које се бави производњом металних производа и алата и које запошљава велики број младих и добро обучених људи. Он је, обишавши производни погон, похвалио рад предузећа који посебну пажњу поклања набавци најновије опреме у циљу побољшања квалитета производа и услуга.

/home/merr/public html/wp content/uploads/2016/10/IMG 4203
Министар у обиласку Импол Севала

“Циљ Владе Републике Србије и Министарства привреде је интензиван привредни раст, и управо највећи потенцијал имамо у малим и средњим предузећима”, рекао је он и додао да предузеће МТК Метал Комерц 95% своје производње извози на најзахтевнија тржишта и то ЕУ, Скандинавије и Руске Федерације.

Министар је посетио и Импол Севал а.д. произвођача алуминијума и Ваљаоницу бакра Србија и том приликом подсетио на значај ових фабрика како за за наменску индустрију, тако и за читаву Србију, будући да заједно запошљавају око 2000 људи и  да су велики извозници.

“Влада Србије покушаће да им омогући повољна финансијска средства, како би осавременили своје погоне и радили већим капацитетима, а на менаџменту је потом како ће управљати тим инвестицијама”, истакао је он.

Министар привреде се на крају посете, заједно са министром просвете Младеном Шарчевићем, сусрео и са привредницима и директорима средњих школа.  Он је подвукао да је од кључног значаја за будућност наше економије образовни систем који треба да одговори на потребе привреде када су кадрови у питању, нагласивши да је улога предузећа у овом процесу најзначајнија и у погледу смерница какве би квалификације,

/home/merr/public html/wp content/uploads/2016/10/IMG 4242
Министар у Ваљаоници бакра

знања и вештине будући радници требало да имају, и у погледу њиховог учешћа у практичној настави.

Он је подвукао да је Законом о улагањима отпочео тренд стимулисања и страних и домаћих инвеститора, као и да је највећи потенцијал у малим и средњим предузећима, које је држава, ставила у фокус и усмерила значајну подршку како би се развијала.

Кнежевић је рекао да држава указује страним инвеститорима на потенцијале домаћих компанија и предности њиховог укључивања у мреже добављача, што је на доста места дало резултата. “Данас 4000 фирми ради за стране инвеститоре”, изјавио је он.

Такође је нагласио да је у току 2015. било 1.8 милијарди евра инвестиција, и што је оценио као добар резултат, истакавши је да уз промену одређених законских решења можемо очекивати инвестиције од око 3 млијарде евра.