Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
12.09.2019.

Министар привреде Горан Kнежевић отворио је данас у Инђији ново постројење за прераду отпадних вода „БиоБустер“ (BioBooster) компаније Грундфос, које је прво овакво постројење ван скандинавских земаља. Данска компаније уједно је прославила и 10 година пословања у Србији, где је седми највећи извозник из Србије.

„Чињеница да компанија десет година успешно послује, говори колико је Србија добро место за улагање“, рекао је министар Kнежевић и додао да очекује да ће износ укупних страних инвестиција у овој години премашити четири милијарде евра.

Говорећи о новом постројењу за прераду отпадних вода, навео је да је од изузетне важности за очување животне средине, да ће моћи да га користе и друге компаније у индустријској зони у Инђији, што ће утицати на развој свести свих о важности чувања и заштите животне средине.
„Ново постројење, вредно више од два милиона евра, допринеће заштити животне средине и верујемо да ће поред ове инвестиције, Грундфос наставити са развојем и отварањем нових радних места“, рекао је Kнежевић.

Директор Грундфос Србија Вељко Тодоровић рекао је да ће та инвестиција омогућити још ефикаснију производњу уз умањену потрошњу воде, уз још бољу бригу за животну средину.

 

Амбасадор Данске у Србији Андерс Kристиан Хоугард подсетио је да Грундфос у Инђији запошљава 750 људи. Он је рекао да су данске инвестиције у Србији оријентисане на извоз, а Грундфос је један од добрих примера.

„Показали сте како имате добре услове за рад и кроз ваше одрживо пословање поставили високе стандарде. Помогли сте и Данској да одржи имиџ земље којој јој један од највећих приоритета очување животне средине и одрживи развој“, рекао је он.

 

Председник општине Инђија Владимир Гак рекао је да у Инђији, поред Грундфоса, послује пуно страних компанија, које се континуирано шире и најавио долазак још страних компанија у Инђију.