Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
20.12.2017.

Министар привреде Горан Кнежевић потписао је данас у Москви у име Владе Србије заједничку декларацију о сарадњи две земље у области модернизације привреда са руским министром за економски развој Максимом Орешкином.

 

Српски и руски министри економије потписали су заједничку декларацију у присуству председника Србије Александра Вучића и председника Русије Владимира Путина.

Декларација наглашава значај модернизације, нових технологија и важност ширења сарадње између Србије и Русије у области трговине и инвестиција. Кроз овај документ се подстичу инвестиције у нове технологије, као и већи пласман роба и производа на тржишта две земље. Такође, подстиче се и повећање трговине робама и услугама, са акцентом на ширење учешћа роба са високом додатом вредношћу и високотехнолошких производа.

 

 

 

У контексту подршке даљем развоју малих и средњих предузећа, активности ће бити усмерене на развој индустријске и пословне сарадње између две земље. Посебна пажња биће дата иновационој и инвестиционој сарадњи, кроз јачање веза између малих и средњих предузећа Србије и Русије. 

Министар Кнежевић је у званичној посети Москви као део делегације Републике Србије коју предводи председник Александар Вучић.