Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
17.10.2017.

Министар привреде Србије Горан Кнежевић и министар спољних послова и трговине Мађарске Петер Сијарто копредседавали су данас у Суботици Деветом заседању Заједничке комисије за економску сарадњу између Србије и Мађарске.

Кнежевић је рекао мађарском колеги да су односи на експертском нивоу, током радних састанака у оквиру заседања веома важни за даље развијање економских односа, али и добар увод и припрема за наредну заједничку седницу Влада Србије и Мађарске која ће бити одржана у новембру у Будимпешти.

Министар је рекао да је спољнотрговинска размена Србије и Мађарске на високом нивоу, а циљ Србије је да унапређује и друге видове економске сарадње, Кнежевић је позвао мађарске фирме да учествују у приватизацији српских предузећа, да формирају заједно „треће фирме“ које ће им, преко споразума о слободној трговини које Србија има са бројним земљама, отворити тржиште са више од милијарду људи.

Министар спољних послова и трговине Мађарске Петер Сијарто истакао је да две земље имају добре политичке односе које и представници бизниса могу да користе и продубе сарадњу.

Говорећи о подршци коју Мађарска пружа Србији на путу ка ЕУ, Сијарто је рекао да је Мађарска у томе „гласна“ и да очекује да ће наредне године Србија отворити нова поглавља у преговорима.