Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
17.10.2017.

Ministar privrede Srbije Goran Knežević i ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto kopredsedavali su danas u Subotici Devetom zasedanju Zajedničke komisije za ekonomsku saradnju između Srbije i Mađarske.

Knežević je rekao mađarskom kolegi da su odnosi na ekspertskom nivou, tokom radnih sastanaka u okviru zasedanja veoma važni za dalje razvijanje ekonomskih odnosa, ali i dobar uvod i priprema za narednu zajedničku sednicu Vlada Srbije i Mađarske koja će biti održana u novembru u Budimpešti.

Ministar je rekao da je spoljnotrgovinska razmena Srbije i Mađarske na visokom nivou, a cilj Srbije je da unapređuje i druge vidove ekonomske saradnje, Knežević je pozvao mađarske firme da učestvuju u privatizaciji srpskih preduzeća, da formiraju zajedno „treće firme“ koje će im, preko sporazuma o slobodnoj trgovini koje Srbija ima sa brojnim zemljama, otvoriti tržište sa više od milijardu ljudi.

Ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto istakao je da dve zemlje imaju dobre političke odnose koje i predstavnici biznisa mogu da koriste i prodube saradnju.

Govoreći o podršci koju Mađarska pruža Srbiji na putu ka EU, Sijarto je rekao da je Mađarska u tome „glasna“ i da očekuje da će naredne godine Srbija otvoriti nova poglavlja u pregovorima.