Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
02.11.2016.

Министар привреде Горан Кнежевић изјавио је данас, на 16. скупштини Уније послодаваца Србије, да је Србија на добром путу и да се очекује већи привредни раст када буде повећана потрошња захваљујући планираном повећању плата и пензија, тако да ће грађани ускоро осетити бољи живот.

„Сви макроеконмски показатељи су, као што је то саопстила и мисија ММФ, врло добри. Крећемо се у добром правцу и смеру и сада очекујемо привредни раст“, рекао је Кнежевић и истакао да се наш привредни раст, пре свега, заснива на новим инвестицијама и на извозу.

„Имамо показатеље којима можемо да се поносимо. Имали смо до пре неку години дефицит две милијарде евра и сада закључно са октобром имамо суфицт од скоро 300 мииона евра“, рекао је министар.

Наредних година, како је рекао, очекује се да ће БДП прећи раст од три одсто.

„То омогућава бржи привредни раст, да Србија напредује и да нашим грађанима омогућимо да квалитетније живе. Већина мера владе и Министарства привреде иде ка томе да се смањи незапосленост“, рекао је Кнежевић.

То нам је циљ-одржив раст са смањеном незапосленошћу, казао је министар и навео да преостаје да радимо на привредном расту и унапређењу пословног амбијента.