Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
02.11.2016.

Ministar privrede Goran Knežević izjavio je danas, na 16. skupštini Unije poslodavaca Srbije, da je Srbija na dobrom putu i da se očekuje veći privredni rast kada bude povećana potrošnja zahvaljujući planiranom povećanju plata i penzija, tako da će građani uskoro osetiti bolji život.

„Svi makroekonmski pokazatelji su, kao što je to saopstila i misija MMF, vrlo dobri. Krećemo se u dobrom pravcu i smeru i sada očekujemo privredni rast“, rekao je Knežević i istakao da se naš privredni rast, pre svega, zasniva na novim investicijama i na izvozu.

„Imamo pokazatelje kojima možemo da se ponosimo. Imali smo do pre neku godini deficit dve milijarde evra i sada zaključno sa oktobrom imamo sufict od skoro 300 miiona evra“, rekao je ministar.

Narednih godina, kako je rekao, očekuje se da će BDP preći rast od tri odsto.

„To omogućava brži privredni rast, da Srbija napreduje i da našim građanima omogućimo da kvalitetnije žive. Većina mera vlade i Ministarstva privrede ide ka tome da se smanji nezaposlenost“, rekao je Knežević.

To nam je cilj-održiv rast sa smanjenom nezaposlenošću, kazao je ministar i naveo da preostaje da radimo na privrednom rastu i unapređenju poslovnog ambijenta.