Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
20.09.2016.

Министар привреде Горан Кнежевић говорио је данас на четвртој годишњој конференцији Америчке привредне коморе „Четврто пролазно време“ и том приликом истакао да компаније из Сједињених америчких држава континуирано инвестирају у Србију и да су највећи неевропски инвеститори код нас.

„Оно што посебно охрабрује јесте што постојеће компаније улазе у реинвестирање, а неке ево и четврти пут за неколико година пословања у нашој земљи – а то је само потврда да смо успоставили међусобно поверење и да је српска економска политика одржива и да размишљамо о дугорочним успесима и напретку“, истакао је он.

Он је најавио и две нове инвестиције из САД ускоро, и то у аутомобилској и ИТ индустрији, где се очекује око 20 милиона евра улагања и запошљавање око 2000 радника.

„Србија данас нуди инвеститорима уређени регулаторни оквир, али на коме се стално ради у циљу унапређења, смањење бирократске процедуре, сигурност пословања и могућност значајних државних финансијских и других подстицаја улагачима“, истакао је министар и нагласио да су управо ово разлози који чине Србију актрактивном дестинацијом за стране директне инвестиције, што је допринело да Србија скочи за 32 места на Дуинг бизнис листи Светске банке.

Изразивши став да му је од изузетне важности да чује глас привредника у ком смеру треба да се размишља када се повлаче будући кораци, Кнежевић је поручио присутнима: „Нама као Влади ће највише значити да се ваша искуства чују и међу вашим пословним партнерима у иностранству јер је ваше задовољство пословањем у Србији наш успех“.