Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
20.09.2016.

Ministar privrede Goran Knežević govorio je danas na četvrtoj godišnjoj konferenciji Američke privredne komore „Četvrto prolazno vreme“ i tom prilikom istakao da kompanije iz Sjedinjenih američkih država kontinuirano investiraju u Srbiju i da su najveći neevropski investitori kod nas.

„Ono što posebno ohrabruje jeste što postojeće kompanije ulaze u reinvestiranje, a neke evo i četvrti put za nekoliko godina poslovanja u našoj zemlji – a to je samo potvrda da smo uspostavili međusobno poverenje i da je srpska ekonomska politika održiva i da razmišljamo o dugoročnim uspesima i napretku“, istakao je on.

On je najavio i dve nove investicije iz SAD uskoro, i to u automobilskoj i IT industriji, gde se očekuje oko 20 miliona evra ulaganja i zapošljavanje oko 2000 radnika.

„Srbija danas nudi investitorima uređeni regulatorni okvir, ali na kome se stalno radi u cilju unapređenja, smanjenje birokratske procedure, sigurnost poslovanja i mogućnost značajnih državnih finansijskih i drugih podsticaja ulagačima“, istakao je ministar i naglasio da su upravo ovo razlozi koji čine Srbiju aktraktivnom destinacijom za strane direktne investicije, što je doprinelo da Srbija skoči za 32 mesta na Duing biznis listi Svetske banke.

Izrazivši stav da mu je od izuzetne važnosti da čuje glas privrednika u kom smeru treba da se razmišlja kada se povlače budući koraci, Knežević je poručio prisutnima: „Nama kao Vladi će najviše značiti da se vaša iskustva čuju i među vašim poslovnim partnerima u inostranstvu jer je vaše zadovoljstvo poslovanjem u Srbiji naš uspeh“.