Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
26.09.2016.

Mинистар привреде Горан Кнежевић примио је данас амбасадора Републике Азербејџан Њ.Е. Елдара Хасанова (Eldar Hasanov) и том приликом су истакнути изузетни билатерални односи и деценијско пријатељство две земље.

Саговорници су се осврнули и на недавну изјаву генералног секретара Бан Ки Муна да је однос Србије и Азербејџана пример у свету, посебно имајући у виду верску припадност већинских народа.

„Време је за боље економске односе“, рекао је министар привреде и нагласио да унапређење међусобне сарадње види у три сегмента: гринфилд инвестицијама, приватизацији преосталих предузећа и активирањем механизама јавно-приватног партнерства.

У том циљу, препоручио је амбасадор, потребно је да се делегирају особе које ће на оперативном нивоу пратити развој сарадње. Саговорници су истакли да ће се на пролеће организовати и пословни форум Србије и Азербејџана који би значајно допринео бољим резултатима у економској сарадњи.

Амбасадор Хасанов је истакао заинтересованост азербејџанских компанија за учешће у инвестиционим пројектима у Републици Србији и изразио је увереност да ће примера добре економске сарадње бити све више у будућности, као што је то случај са изградњом Коридора 11.