Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
26.09.2016.

Ministar privrede Goran Knežević primio je danas ambasadora Republike Azerbejdžan NJ.E. Eldara Hasanova (Eldar Hasanov) i tom prilikom su istaknuti izuzetni bilateralni odnosi i decenijsko prijateljstvo dve zemlje.

Sagovornici su se osvrnuli i na nedavnu izjavu generalnog sekretara Ban Ki Muna da je odnos Srbije i Azerbejdžana primer u svetu, posebno imajući u vidu versku pripadnost većinskih naroda.

„Vreme je za bolje ekonomske odnose“, rekao je ministar privrede i naglasio da unapređenje međusobne saradnje vidi u tri segmenta: grinfild investicijama, privatizaciji preostalih preduzeća i aktiviranjem mehanizama javno-privatnog partnerstva.

U tom cilju, preporučio je ambasador, potrebno je da se delegiraju osobe koje će na operativnom nivou pratiti razvoj saradnje. Sagovornici su istakli da će se na proleće organizovati i poslovni forum Srbije i Azerbejdžana koji bi značajno doprineo boljim rezultatima u ekonomskoj saradnji.

Ambasador Hasanov je istakao zainteresovanost azerbejdžanskih kompanija za učešće u investicionim projektima u Republici Srbiji i izrazio je uverenost da će primera dobre ekonomske saradnje biti sve više u budućnosti, kao što je to slučaj sa izgradnjom Koridora 11.