Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
14.09.2016.

Гостујући у емисији „Пресинг“, министар привреде Горан Кнежевић истакао је да ће приватизације бити завршена у мандату ове владе, а да ће јавна предузећа бити здрава и стабилна у року од две, три године.

„Српска влада постигла је озбиљне резултате на макроплану у економији, од 2014. године. Незапосленост је спуштена на 16%, БДП расте, ове године биће око три процента, немамо буџетски дефицит, који је некада износио и две милијарде евра годишње, већ сада имамо буџетски суфицит“, рекао је Кнежевић и додао да сада постоји могућност да се траже нови путеви за унапређење привреде, да грађани живе боље и квалитетније и да Србија има бољи стандард.

Када је реч о циљевима Министарства, он је навео унапређење пословног окружења, завршетак приватизације, реструктурирање јавних предузећа, повећање обима и величине инвестиција које долазе у Србију и развитак малих и средњих предузећа. Каже да ће се, у њиховом решавању, ослањати на науку, искутва земаља у окружењу, али и да ће разговарати са привредницима и представницима Привредне коморе.

Погледајте цео интервју: