Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
14.09.2016.

Gostujući u emisiji „Presing“, ministar privrede Goran Knežević istakao je da će privatizacije biti završena u mandatu ove vlade, a da će javna preduzeća biti zdrava i stabilna u roku od dve, tri godine.

„Srpska vlada postigla je ozbiljne rezultate na makroplanu u ekonomiji, od 2014. godine. Nezaposlenost je spuštena na 16%, BDP raste, ove godine biće oko tri procenta, nemamo budžetski deficit, koji je nekada iznosio i dve milijarde evra godišnje, već sada imamo budžetski suficit“, rekao je Knežević i dodao da sada postoji mogućnost da se traže novi putevi za unapređenje privrede, da građani žive bolje i kvalitetnije i da Srbija ima bolji standard.

Kada je reč o ciljevima Ministarstva, on je naveo unapređenje poslovnog okruženja, završetak privatizacije, restrukturiranje javnih preduzeća, povećanje obima i veličine investicija koje dolaze u Srbiju i razvitak malih i srednjih preduzeća. Kaže da će se, u njihovom rešavanju, oslanjati na nauku, iskutva zemalja u okruženju, ali i da će razgovarati sa privrednicima i predstavnicima Privredne komore.

Pogledajte ceo intervju: