Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
29.12.2016.

Министар привреде Горан Кнежевић рекао је у интервјуу за портал Телеграф да ће у 2017. држава определити значајна средства за подршку малим и средњим предузећима и предузетницима.

Он је рекао да влада планира да у наредних десет година системски и у континуитету подржава овај сектор кроз програм Деценуја предузетништва и изразио очекивање да ће се до 2027. отворити 150.000 радних места у том сектору.

На питање о сређивању стања у јавним предузећима, министар привреде је изјавио да изабрана кадровска комисија за спровођење конкурса за избоз директора јавних предузећа и да су све формалности решене.

“Имамо обавезу да у наредном периоду, у складу са Законом о јавним предузећима, распишемо конкурсе за директоре јавних предузећа. Очекујем да то буде решено у најкраћем могућем року, одмах након Нове године” напоменуо је Кнежевић.

Када ће и како бити решен проблем 11 стратешких предузећа и великих губиташа, али колико ће фирми бити приватизовано следеће године? Да ли бити приватизоване бање, али и да ли је реално да следеће године дође до смањења пореза и доприноса, погледајте у интервју, који је министар Кнежевић дао за портал Telegraf.rs.