Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
29.12.2016.

Ministar privrede Goran Knežević rekao je u intervjuu za portal Telegraf da će u 2017. država opredeliti značajna sredstva za podršku malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima.

On je rekao da vlada planira da u narednih deset godina sistemski i u kontinuitetu podržava ovaj sektor kroz program Decenuja preduzetništva i izrazio očekivanje da će se do 2027. otvoriti 150.000 radnih mesta u tom sektoru.

Na pitanje o sređivanju stanja u javnim preduzećima, ministar privrede je izjavio da izabrana kadrovska komisija za sprovođenje konkursa za izboz direktora javnih preduzeća i da su sve formalnosti rešene.

“Imamo obavezu da u narednom periodu, u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima, raspišemo konkurse za direktore javnih preduzeća. Očekujem da to bude rešeno u najkraćem mogućem roku, odmah nakon Nove godine” napomenuo je Knežević.

Kada će i kako biti rešen problem 11 strateških preduzeća i velikih gubitaša, ali koliko će firmi biti privatizovano sledeće godine? Da li biti privatizovane banje, ali i da li je realno da sledeće godine dođe do smanjenja poreza i doprinosa, pogledajte u intervju, koji je ministar Knežević dao za portal Telegraf.rs.