Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
03.10.2018.

Помоћница министра привреде Катарина Обрадовић Јовановић поручила је данас да ће, кроз иницијативу Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) за подршку трговини, малим и средњим предузећима у Србији бити олакшан приступ финансирању извозних послова.

 

Обрадовић Јовановић је, на конференцији која је одржана у Београду, рекла да ће, кроз програм ЕБРД-а „Траде Реаду“ (Trade Ready), бити омогућено и пословно саветовање за извознао оријентисане мале и средње фирме.

 

Помоћница министра је истакла да је за Србију, где мала и средња предузећа чине 99 одсто од свих регистрованих предузећа у земљи, значајно то што је прва земља у региону у којој ЕБРД покреће ову иницијативу.

 

Регионални директор за Западни Балкан Програма Савети за мала предузећа ЕБРД-а Биљана Шћекић рекла је да је основни циљ иницијативе јачање капацитета предузећа у Србији како би се најпре припремила да лакше разумеју, а онда и да лакше апсорбују инструменте који су неопходни за финансирање извоза и увоза.

 

Шеф сектора операција Делегације Европске уније Штефен Худолин каже да је Делегација ЕУ као приоритет у Србији идентификовала трговину, економију и економски развој, и да ће наставити да пружа подршку Србији у њеним напроима да унапреди привредни развој.