Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
03.10.2018.

Pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović poručila je danas da će, kroz inicijativu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za podršku trgovini, malim i srednjim preduzećima u Srbiji biti olakšan pristup finansiranju izvoznih poslova.

 

Obradović Jovanović je, na konferenciji koja je održana u Beogradu, rekla da će, kroz program EBRD-a „Trade Readu“ (Trade Ready), biti omogućeno i poslovno savetovanje za izvoznao orijentisane male i srednje firme.

 

Pomoćnica ministra je istakla da je za Srbiju, gde mala i srednja preduzeća čine 99 odsto od svih registrovanih preduzeća u zemlji, značajno to što je prva zemlja u regionu u kojoj EBRD pokreće ovu inicijativu.

 

Regionalni direktor za Zapadni Balkan Programa Saveti za mala preduzeća EBRD-a Biljana Šćekić rekla je da je osnovni cilj inicijative jačanje kapaciteta preduzeća u Srbiji kako bi se najpre pripremila da lakše razumeju, a onda i da lakše apsorbuju instrumente koji su neophodni za finansiranje izvoza i uvoza.

 

Šef sektora operacija Delegacije Evropske unije Štefen Hudolin kaže da je Delegacija EU kao prioritet u Srbiji identifikovala trgovinu, ekonomiju i ekonomski razvoj, i da će nastaviti da pruža podršku Srbiji u njenim naproima da unapredi privredni razvoj.