Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
12.07.2019.

Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић рекао је гостујући у Јутарњем програму РТС-а да је више од седам милијарди динара за две године уложено у пројекте широм Србије у оквиру пројекта „Градимо заједно“, који се односи на подршку развоју локалне и регионалне инфраструктуре и у опремање индустријских зона.

 

У овом пројекту је учествовало 88 локалних самоуправа широм Србије. Реч је о пројектима о којима су одлучили сами грађани, а односе се на обнову школа, вртића, сала за физичко, путева, рекао је Стевановић.
Средства из кредита Европске инвестиционе банке морају се утрошити до краја 2019. године када истиче рок за реализацију пројекта.
„То се ради још од 2009. године и готово да нема локалне самоуправе у Србији која није добила подршку за неки од пројеката кроз овај програм, односно из ових средстава. Ми смо 2018. и 2019. годину посебно потенцирали јер овај програм морамо да окончамо до краја 2019. године према споразуму који је ратификован у Скупштини Србије са Европском инвестиционом банком“, рекао је Стевановић за РТС.
Према његовим речима, 185 пројеката је или завршено или су у току и биће реализовани до краја године.
„Јако је важно да апелујемо на локалне самоуправе да се више посвете изради, дефинисању и усвајању пројектно-техничке документације како би олакшали да и у овој али и у наредним годинама неке друге пројекте реализујемо“, рекао је државни секретар у Министарству привреде.
Kарактер овог програма је био такав да је обухватао најшири могући спектар пројеката од путне до социјалне инфраструктуре, односно установа јавног карактера на локалном нивоу.
Министарство привреде расписало је још један јавни позив општинама да пријаве пројекте за други важан програм који спроводи а тиче се уређења пословних зона.
„Тридесет пет пројеката се финансира кроз овај програм укупне вредности око 900 милиона динара. Kроз овај програм ћемо наставити да будемо присутни и наредних година и гледаћемо да га уподобимо потребама привреде, локалних самоуправа али и новим економским околностима у којима се Србија сада налази“, истакао је за РТС државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић.