Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
12.07.2019.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović rekao je gostujući u Jutarnjem programu RTS-a da je više od sedam milijardi dinara za dve godine uloženo u projekte širom Srbije u okviru projekta „Gradimo zajedno“, koji se odnosi na podršku razvoju lokalne i regionalne infrastrukture i u opremanje industrijskih zona.

 

U ovom projektu je učestvovalo 88 lokalnih samouprava širom Srbije. Reč je o projektima o kojima su odlučili sami građani, a odnose se na obnovu škola, vrtića, sala za fizičko, puteva, rekao je Stevanović.
Sredstva iz kredita Evropske investicione banke moraju se utrošiti do kraja 2019. godine kada ističe rok za realizaciju projekta.
„To se radi još od 2009. godine i gotovo da nema lokalne samouprave u Srbiji koja nije dobila podršku za neki od projekata kroz ovaj program, odnosno iz ovih sredstava. Mi smo 2018. i 2019. godinu posebno potencirali jer ovaj program moramo da okončamo do kraja 2019. godine prema sporazumu koji je ratifikovan u Skupštini Srbije sa Evropskom investicionom bankom“, rekao je Stevanović za RTS.
Prema njegovim rečima, 185 projekata je ili završeno ili su u toku i biće realizovani do kraja godine.
„Jako je važno da apelujemo na lokalne samouprave da se više posvete izradi, definisanju i usvajanju projektno-tehničke dokumentacije kako bi olakšali da i u ovoj ali i u narednim godinama neke druge projekte realizujemo“, rekao je državni sekretar u Ministarstvu privrede.
Karakter ovog programa je bio takav da je obuhvatao najširi mogući spektar projekata od putne do socijalne infrastrukture, odnosno ustanova javnog karaktera na lokalnom nivou.
Ministarstvo privrede raspisalo je još jedan javni poziv opštinama da prijave projekte za drugi važan program koji sprovodi a tiče se uređenja poslovnih zona.
„Trideset pet projekata se finansira kroz ovaj program ukupne vrednosti oko 900 miliona dinara. Kroz ovaj program ćemo nastaviti da budemo prisutni i narednih godina i gledaćemo da ga upodobimo potrebama privrede, lokalnih samouprava ali i novim ekonomskim okolnostima u kojima se Srbija sada nalazi“, istakao je za RTS državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.