Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
23.03.2021.

Државни секретар у Министарству привреде Милан Љушић посетио је данас фабрику обуће „Парилаб“ у Алибунару која послује у оквиру италијанског бренда „Scarpa“ и која је корисник средстава Фонда за развој.

Љушић је заједно са генералним директором Јоном Магдом обишао постројења фабрике и том приликом изразио задовољство успешним пословањем.

“Веома сам задовољан оним што сам данас видео. Фабрика „Парилаб“ послује у Србији од 2014.  године и имају веома интезиван раст. Фонду за развој обратили су се 2019. године за подстицајна средства у висини од око сто милиона динара. Од тадашњих 250 дошли су до 500 запослених, што је велики успех како за саму фирму, тако и за општину Алибунар“, каже Љушић.

Он је истакао да је Министарство привреде отворено да подржи  предузетнике  у пословању у оквиру својих могућности.

Генерални директор Јон Магда рекао је да је задовољан сарадњом и да му је драго због посете државног секретара, јер је то доказ да се ресорно Министарство стара о њима.

Он је истакао да „Парилаб“ производи обућу која спада у сам светски врх у области спортске опреме, алпинизма, активности у природи, пешачења и брдског трчања…

Према његовим речима, цео асортиман за 2021. годину је уговорен, а обућу извозе на инострана тржишта попут Велике Британије, Немачке, Канаде, Кине…

“За сада производимо само горњи део обуће (горњишта), а планирамо да ускоро почнемо и са производњом ђонова.  Фабрика производи до 2.500 пари обуће на дневном нивоу, а план је да у 2022. години достигнемо производњу од 3.000 пари“, рекао је Магда.

Ова фирма добила је признање Националне службе за запошљавање за најинтензивније запошљавање у Алибунару, која спада у неразвијене општине у Србији.

“Поносни смо на чињеницу да имамо највеће плате у општини Алибунар, и да су сви запослени у сталном радном односу. Структуру запослених у већини чине жене, као и млади. Послујемо као социјално одговорна компанија, уз изузетну сарадњу са локалном самоуправом”, рекао је Магда.

Он је подвукао да фирма „Парилаб“ користи најсавременију опрему за производњу обуће која не садржи отровне супстанце, као и да користе лепак на бази воде чиме се води рачуна о здрављу запослених и заштити животне средине.