Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
08.10.2018.

Друго заседање Међувладинe српско-казахстанске комисије за трговинско-економску сарадњу, којим су копредседавали државни секретар у Министарству привреде Србије Драган Стевановић и заменик министра националне економије Казахстана Асет Иргалијев, одржано је данас у Астани.

Током заседања Међувладине комисије размењене су информације о основним макроекономским показатељима у две земље, актуелном стању, перспективама развоја трговинско-економске сарадње и размењена су мишљења о могућностима проширења билатералне сарадње.

Стевановић је том приликом истакао да верује да ће се интензивирати економска сарадња две земље до следећег заседања Комисије, и то кроз реализацију конкретних пројеката у областима од заједничког интереса.

Он је захвалио Републици Казахстан на конструктивном приступу у преговорима Србије са Евроазијском економском унијом. Стевановић је такође захвалио и на подршци Казахстана у очувању територијалног интегритета Србије.

Друго заседање Комисије је одржано уочи посете председника Србије Александра Вучића  Казахстану.

Међувладина комисија има веома значајну улогу у билатералним односима Србије и Казахстана као инструмент креирања и праћења економског развоја две земље, који утиче на обим и структуру билатералне економске сарадње.