Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
23.07.2015.

Представници Владе Србије и руководствo компаније Џонсон електрик потписали су данас Меморандум о разумевању којим су предвиђене даље инвестиције од 50 милиона евра и запошљавање додатних 2.400 радника.

Меморандум су потписали – у име владе министар привреде Жељко Сертић и града Ниша градоначелник Зоран Перишић, a у име компаније директор Џонсон електрик д.о.о. Маркус Шмиц, потпредседник те компаније за Европу Остин Ванг и заступник Џонсон електрик Лоран Кардона.

Потписивању Меморандума присуствовао је премијер Србије Александар Вучић који је рекао да је нова инвестиција Џонсон електрик добра вест за Нишлије после много година, те да ће их бити више у наредном периоду.

Обилазак фабрике Џонсон електрик
Обилазак фабрике Џонсон електрик

Премијер је истакао да је позитивно то што је Џонсон електрик успоставио сарадњу са техничком школом и Универзитетом и Нишу, наводећи да ће управо такав вид сарадње влада настојати да наредном периоду успостави између привреде и образовања.

Он је рекао да ће Влада Србије наставити да подржава инвестиције, не само у Нишавском, већ и у Топличком, Јабланичком, Пчињском и Пиротском округу.Проширење постојећих капацитета требало би, како је планирано, да буде реализовано у наредних пет година.

Тренутно та компанија запошљава 365 људи, од којих две трећине чине оператери који су сви запослени са евиденције Националне службе за запошљавање у Нишу.

До краја 2015. предвиђени број запослених је 582 радника, а онда ће, како је најављено, тај број да расте пропорционално како би до 2020. године достигао број од 3.400 радника.

Компанија Џонсон електрик, која се бави производњом мотора, завојница, прекидача, флекс кругова и микроелектронике, први уговор с Владом Србије потписала је крајем 2013. који је подразумевао инвестицију од 15 милиона евра, зграду површине 10.000 квадратних метара и запошљавање до 1.000 радника до средине 2016.
Џонсон електрик је глобална компанија са седиштем у Хонг Конгу и запошљава више од 30.000 људи у више од 30 земаља света.