Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
23.07.2015.

Predstavnici Vlade Srbije i rukovodstvo kompanije Džonson elektrik potpisali su danas Memorandum o razumevanju kojim su predviđene dalje investicije od 50 miliona evra i zapošljavanje dodatnih 2.400 radnika.

Memorandum su potpisali – u ime vlade ministar privrede Željko Sertić i grada Niša gradonačelnik Zoran Perišić, a u ime kompanije direktor Džonson elektrik d.o.o. Markus Šmic, potpredsednik te kompanije za Evropu Ostin Vang i zastupnik Džonson elektrik Loran Kardona.

Potpisivanju Memoranduma prisustvovao je premijer Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da je nova investicija Džonson elektrik dobra vest za Nišlije posle mnogo godina, te da će ih biti više u narednom periodu.

Obilazak fabrike Džonson elektrik
Obilazak fabrike Džonson elektrik

Premijer je istakao da je pozitivno to što je Džonson elektrik uspostavio saradnju sa tehničkom školom i Univerzitetom i Nišu, navodeći da će upravo takav vid saradnje vlada nastojati da narednom periodu uspostavi između privrede i obrazovanja.

On je rekao da će Vlada Srbije nastaviti da podržava investicije, ne samo u Nišavskom, već i u Topličkom, Jablaničkom, Pčinjskom i Pirotskom okrugu.Proširenje postojećih kapaciteta trebalo bi, kako je planirano, da bude realizovano u narednih pet godina.

Trenutno ta kompanija zapošljava 365 ljudi, od kojih dve trećine čine operateri koji su svi zaposleni sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u Nišu.

Do kraja 2015. predviđeni broj zaposlenih je 582 radnika, a onda će, kako je najavljeno, taj broj da raste proporcionalno kako bi do 2020. godine dostigao broj od 3.400 radnika.

Kompanija Džonson elektrik, koja se bavi proizvodnjom motora, zavojnica, prekidača, fleks krugova i mikroelektronike, prvi ugovor s Vladom Srbije potpisala je krajem 2013. koji je podrazumevao investiciju od 15 miliona evra, zgradu površine 10.000 kvadratnih metara i zapošljavanje do 1.000 radnika do sredine 2016.
Džonson elektrik je globalna kompanija sa sedištem u Hong Kongu i zapošljava više od 30.000 ljudi u više od 30 zemalja sveta.