Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
02.12.2017.

Министар привреде Горан Кнежевић пустио је у рад нови погон крушевачког ФАМ-а, инвестицију вредну више од милион евра, и том приликом поручио да ће Влада Србије и министарство које води, наставити да подржавају пројекте који доносе квалитетнији живот и бољу заштиту на раду грађанима.

„Овај погон неће донети интезивно запошљавање, али ће донети много ефикаснију производњу и оно што је важно, боље услове за рад и заштиту животне средине“, рекао је Кнежевић.

Министар је навео да је задатак државе, као и свих запослених у Влади, да помогну да се створи бољи пословни амбијент, привуче што више инвестиција и повећа стандард грађана како би живели боље и квалитетније.

„То показујемо из дана у дан“, рекао је Кнежевић.

Министар је подсетио да је Србија на Дуинг бизнис листи Светске банке напредовала за чак 48 позиција у последње три године, и да је сада пласирана на 44. месту – што је најбољи пласман од када листа постоји.

„То је одличан позив за све инвеститоре да дођу у Србију, да знају да овде имају праве саговорнике и добре партнере“, рекао је Кнежевић.

Он је додао да је конкретан резултат тога видљив у пракси, и то тако што ће Србија ове године по приливу страних инвестиција премашити две милијарде евра, и што се, у том смислу наметнула као лидер међу земљама Западног Балкана.

„Све ће то допринети да наши грађани живе још боље и квалитетније, што је наш основни циљ“, рекао је Кнежевић.

Министар је истакао у последње три године смањена и стопа незапослености са 26 на 11,8 одсто, поручивши да се ту неће стати, и да је циљ да незапосленост буде испод десет одсто, на нивоу земаља ЕУ.

Директорка ФАМ-а Јелица Ђуровић Петронијевић рекла је да је пре годину дана одлучено да се два погона за производњу запаљивих и горивих течности изместе са две удаљене локације, од којих је једна била у ужем центру града, на нову локацију.

„Измештањем смо решили вишедеценијски проблем опасне производње у центру града што је био један од главних мотива пресељења“, рекла је Ђуровић Петронијевић.