Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
02.12.2017.

Ministar privrede Goran Knežević pustio je u rad novi pogon kruševačkog FAM-a, investiciju vrednu više od milion evra, i tom prilikom poručio da će Vlada Srbije i ministarstvo koje vodi, nastaviti da podržavaju projekte koji donose kvalitetniji život i bolju zaštitu na radu građanima.

„Ovaj pogon neće doneti intezivno zapošljavanje, ali će doneti mnogo efikasniju proizvodnju i ono što je važno, bolje uslove za rad i zaštitu životne sredine“, rekao je Knežević.

Ministar je naveo da je zadatak države, kao i svih zaposlenih u Vladi, da pomognu da se stvori bolji poslovni ambijent, privuče što više investicija i poveća standard građana kako bi živeli bolje i kvalitetnije.

„To pokazujemo iz dana u dan“, rekao je Knežević.

Ministar je podsetio da je Srbija na Duing biznis listi Svetske banke napredovala za čak 48 pozicija u poslednje tri godine, i da je sada plasirana na 44. mestu – što je najbolji plasman od kada lista postoji.

„To je odličan poziv za sve investitore da dođu u Srbiju, da znaju da ovde imaju prave sagovornike i dobre partnere“, rekao je Knežević.

On je dodao da je konkretan rezultat toga vidljiv u praksi, i to tako što će Srbija ove godine po prilivu stranih investicija premašiti dve milijarde evra, i što se, u tom smislu nametnula kao lider među zemljama Zapadnog Balkana.

„Sve će to doprineti da naši građani žive još bolje i kvalitetnije, što je naš osnovni cilj“, rekao je Knežević.

Ministar je istakao u poslednje tri godine smanjena i stopa nezaposlenosti sa 26 na 11,8 odsto, poručivši da se tu neće stati, i da je cilj da nezaposlenost bude ispod deset odsto, na nivou zemalja EU.

Direktorka FAM-a Jelica Đurović Petronijević rekla je da je pre godinu dana odlučeno da se dva pogona za proizvodnju zapaljivih i gorivih tečnosti izmeste sa dve udaljene lokacije, od kojih je jedna bila u užem centru grada, na novu lokaciju.

„Izmeštanjem smo rešili višedecenijski problem opasne proizvodnje u centru grada što je bio jedan od glavnih motiva preseljenja“, rekla je Đurović Petronijević.