Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
29.03.2019.

Министар привреде Горан Kнежевић рекао је данас да кинеска компанија „Шандонг Линглонг“ има амбициозан план да у Србији производи 13 милиона гума годишње, а остварење те амбиције за нашу земљу значи више радних места, више посла за домаће добављаче и кооперанте, као и бољи животни стандард.

„Изградња кинеске фабрике гума у Зрењанину промениће слику не само тог града, већ и Баната и Србије“, рекао је Kнежевић на конференцији Глобалног партнерства у Београду, коју је организовао „Шандонг Линглонг“ уочи постављања камена темељца за изградњу погона.

Са друге стране, како је рекао, кинески партнери у Србији могу да очекују добре, паметне и мотивисане људе, добар пословни амбијент и афирмативну политику подстицаја.
Посебно је захвалио председнику компаније „Шандонг Линглонг“ Ванг Фенгу што је у Србију дошао са више од 500 сарадника, партнера и коопераната.

„Не памтим да је неко на овако одлучан и импресиван начин дошао у Србију. Посебно да је чак и пре почетка изградње фабрике показао висок степен друштвено одговорног понашања, улажући у српски спорт, науку и културно повезивање наше две земље“, рекао је Kнежевић.

Ванг је захвалио председнику Вучићу и Влади Србије на подршци за изградњу фабрике у Зрењанину и изразио задовољство што „Шандонг Линглонг“ долази у земљу са којом Kина има пријатељске односе.

 

Према његовим речима, кинеска компанија се налази на 20. месту у свету по производњи, а на 3. месту у Kини. Запошљава 13.000 људи широм света.

 

Ванг је рекао да компанија има центре за истраживање у Северној Америци, Kини и тренутно један центар у Европи, и то у Немачкој, али, када фабрика у Зрењанину буде изграђена, могуће је да такав центар добије и Србија.