Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
11.05.2015.

Министар привреде Жељко Сертић отворио је данас Међународни сајам технике и техничких достигнућа у Београду и поручио да велики број компанија које учествују на тој манифестацији показује да српско тржиште у области технологије има велики потенцијал.
„Не тако давно, користили смо писма и путовали парном железницом, служили се једноставним и примитивним алатима, док данас живот не можемо да замислимо без компјутера, а деца се рађају са интернетом и мобилним телефонима“, истакао је Сетић.
Министар је рекао да развој сваке земље и економије доминантно зависи од развоја научних достигнућа, пре свега од примене технолошких иновација, истакавши да је Министарство привреде донело правни оквир и преузело европске директиве по питању техничких стандарда за машине и индустријске производе, као и да спроводи сталне технолошке обуке привредника и предузетника.
„Улога науке у будућности биће све већа у развоју економије“, навео је Сертић, додајући да и наша земља треба науку да стави први план с обзиром да државе које своје економије заснивају на знању, брже излазе из кризе.
Министар је казао да је Србија на добром путу, с обзиром на то да је влада у претходних годину дана спровела реформе и постигла добре економске резултате.
Министар просвете Срђан Вербић је поручио да су учење и иновације најважније за развој технологије, и да морамо да ухватимо корак као земља са веома брзим променама у свету технологија.
Међународни сајам технике и техничких достигнућа, најрепрезентативнија сајамска манифестација те врсте у региону која је окупила око 500 излагача из 25 земаља, одржава се од 11. до 15. маја на Београдском сајму. У оквиру сајма, после две деценије, на велика врата се враћа и специјализовани сајам посвећен информационо комуникационом (ИЦТ) сектору. Излагачима је на располагању више од 15.000 квадратних метара затвореног и отвореног изложбеног простора.
Очекиваних 20.000 пре свега пословних посетилаца може се надати најновијим достигнућима понајвише из области индустријских технологија – електроенергетике, електронике, телекомуникација, процесне технике, бродоградње, саобраћаја, климатизације, грејања и хлађења, логистике, материјала, опреме за професионалне и научне сврхе, али и из других техничко-технолошких сектора, робних категорија и група.