Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
07.07.2015.

Министар привреде Србије Жељко Сертић разговарао је данас са челницима Асоцијације слободних и независних синдиката о актуелној ситуацији у привреди, приватизацији и стечају, као и проблемима радника предузећа која су у овим процесима.

„Синдикати и радници су наши кључни партнери у реформама које спроводимо. Потребна нам је подршка за оно што добро радимо, као и аргументована критика да бисмо заједно нашли најбоља могућа решења“, истакао је министар Сертић и додао да је важно да радници имају праве информације о стању у фабрикама у којима су запослени, што често није случај.

Министар је изразио разумевање за забринутост радника и подсетио да је Влада Србије у циљу збрињавања оних који ће у процесу стечаја остати без посла обезбедила 16 милијарди динара за социјалне програме.

Влада је донела и одлуку о повезивању стажа за све раднике предузећа која ће током 2015. године отићи у стечај, као и за раднике предузећа у приватизацији који су испунили неки од услова за пензију, али то право нису могли да остваре због неповезаног стажа, рекао је министар.